Наверх
Войти на сайт
Регистрация на сайте
Зарегистрироваться
На сайте недоступна
регистрация через Google

Анюта, 41 - 9 июля 2012 00:29

Все
Худнемо правильно
Багато хто знає про піраміду потреб: у основі її лежать одні потреби, в середині – інші, на вершині –треті. Такі в харчуванні: в основі піраміди знаходяться продукти, без яких нам не вижити, в середині – продукти, які бажано вживати, як можна частіше, а на вершині – ті продукти, які допомагають поліпшити смак всіх інших.
Основу піраміди складають овочі і фрукти, адже це кращі низькокалорійні продукти. Саме у овочах і фруктах живуть багато корисних вітамінів.
Другий поверх піраміди харчування складають злаки, багаті клітковиною, картопля, макаронні вироби з пшениці твердих сортів і неочищений рис. Злаки, як відомо, містять велику кількість клітковини і крохмалю, який сприяє розмноженню корисних кишкових бактерій.
На третьому поверсі нашої піраміди влаштувалися білкові продукти – молоко і кисломолочні продукти, а також м’ясні продукти, яйця, боби, риба і морські продукти.
На вершині піраміди знаходяться всілякі прянощі і ароматичні добавки – часник, перець, горіхи, прянощі, маслини і авокадо.
Солодощів і тваринних жирів, на жаль (або, можливо, на щастя) у складі піраміди немає. Як вважають розробники піраміди, ці продукти до здорового і раціонального харчування взагалі не мають жодного відношення.
У їжу щодня потрібно вживати продукти зі всіх частин піраміди. Овочі і фрукти – половина всього денного раціону, а всі останні продукти в сукупності повинні складати другу половину.
Замість того, щоб вкладати гроші в сумнівні фінансові піраміди, краще інвестувати їх в своє здоров’я. Отже, половину витрачаємо на фрукти і овочі, 20% – на молоко, м’ясо або рибу, 25% – на злаки і 5% – на смакові добавки. Вимірювати кількість споживаних продуктів можна не грамами, а порціями.
Порція — це один стакан молока або йогурту, один фрукт середнього розміру, 100 гр. злаків, 70 гр. м’яса або риби або 2 яйця.
Щодня потрібно з’їдати від 7 до 11 порцій овочів і фруктів. Кожна така порція має бути різного кольору, адже одна з традицій здорового харчування свідчить: меню кожного дня повинне містити продукти всіх барв веселки.
Починати день краще з жовтих і помаранчевих овочів (апельсиновий або морквяний сік), вдень обов’язково потрібно з’їсти щось зелене (капуста або огірки), а увечері – червоне або рожеве (салат з помідорів або ягідний йогурт).
Продукти з другого поверху повинні складати третину всього денного раціону(5-7 порцій). Крупи краще всього вибирати темних кольорів, а макаронні вироби з пшениці твердих сортів. Картопля теж розміщена на другому поверсі, нею краще не зловживати.
З білкових продуктів укладачі піраміди рекомендують віддати перевагу рибі. З м’ясних продуктів переважно всього споживати червоне і нежирне м’ясо.
З молочних – кефір, йогурт або нежирний сир. У день дозволено 1-2 порції таких продуктів.
Дотримуючи принципи харчування, закладені в піраміду, можна не лише залишатися здоровим, але і схуднути, адже цій піраміді «поклоняються» більшість дієтологів у всьому світі.


Чи можливо прибрати живіт за тиждень без шкоди для здоров’я
Більшість людей весь час кудись біжать і не мають часу займатися собою, і перед відпусткою або іншим важливим подією, коли потрібно виглядати ідеально, помічають, що у них непомітно набралися зайві кілограми і став великий живіт. Такі моменти дуже засмучують, але не варто впадати у відчай, у цій статті ми розповімо, як прибрати кілька сантиметрів на талії всього за тиждень без шкоди для здоров’я.
Потрібно пам’ятати про наступні правила харчування
Прибрати живіт за допомогою одних фізичних вправ неможливо, якщо не дотримуватися таких правил.
Для початку потрібно запустити процес жироспалювання, а тільки потім його качати.
Головне щодня витрачати набагато більше калорій, ніж вживати. Так, вам доведеться розібратися, як вираховувати вживані Вами калорії і який вид фізичного навантаження і в якій кількості їх спалює. Не лякайтеся, це абсолютно не складно, таблиці калорійності доступні скрізь.
Головна заковика полягає в тому, щоб створити дефіцит калорій в організмі. Для цього потрібно або менше їсти, або посилено займатися спортом. А краще і те і інше.
Перед тим, як почати прибирати великий живіт, необхідно очистити кишечник від шлаків. Це перша умова для отримання швидкого результату. Після того як Ви позбудетеся від зайвих токсинів і шлаків, відразу стане помітно, що живіт і так став меншим, і в подальшому ця легкість допоможе в прагненні прибрати живіт за тиждень.
Не варто виснажувати себе самими жорсткими дієтами, всього лише потрібно виключити з раціону неправильну їжу – все жирне, копчене, солодке і консервоване.
Протягом усього тижня влаштовуйте розвантажувальні дні через день. Це допоможе обдурити організм, який весь час хоче відкласти жири на чорний день. Що і відбувається під час всіляких дієт.
Для прискорення обмінних процесів, багато і часто пийте – приблизно два літри води в день. Особливо сприяє очищенню лімфи і спалюванню жиру тала вода.
Фізичні вправи для зменшення живота
Якщо Ви хочете прибрати живіт за тиждень, то тільки фізичні вправи допоможуть привести м’язи і шкіру в тонус і запобігти розтяжкам. Адже шкіра буде стягуватися за дуже короткий термін, що може негативно відбитися на її пружності.
Найшвидший ефект можна досягти за допомогою гімнастичного колеса, який і коштує не дорого і продається в кожному спортивному магазині. Крутіть його мінімум півгодини двічі на день. Але не перестарайтеся, кульки для обважнення можуть спочатку залишати синяки на Вашій шкірі.
Ранкові пробіжки добре допомагають просушити м’язи і розігріти їх перед вправами з колом і качанням преса.
Якщо Ви будете виконувати всі правила якісно, правильно і на со
Добавить комментарий Комментарии: 0

Copyright © 2005-2022

Мы используем файлы cookies для улучшения навигации пользователей и сбора сведений о посещаемости сайта. Работая с этим сайтом, вы даете согласие на использование cookies.